top of page
  • Εικόνα συγγραφέαadmin

Το ΕΠΑ.Λ. ΘΗΡΑΣ τιμά τον επετειακό εορτασμό της εθνικής μας εορτής για την 25η Μαρτίου του 1821

Έγινε ενημέρωση: 4 Ιουλ 2019

Την Παρασκευή 23 Μαρτίου η σχολική κοινότητα του ΕΠΑ.Λ. Θήρας τίμησε με μια εκδήλωση ανοικτή στο κοινό την 197η επέτειο για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου.

Με ένα λιτό διάκοσμο στη σκηνή της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του σχολείου, αλλά με απόλυτο σεβασμό στην ημέρα και στην περίσταση, ακούστηκαν, ανάμεσα στα άλλα, μελοποιημένος ο λόγος του εθνικού μας ποιητή, ηθικοδιδακτικές προτροπές του στρατηγού Μακρυγιάννη, ο “Θούριος” με τη φωνή του Νίκου Ξυλούρη, το Λιονταρόπουλο του συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου, αλλά και η σατιρική φωνή του Γεωργίου Σουρή, με τις επεκτάσεις και τις συγκρίσεις στο σήμερα.

Η πλαισίωση της γιορτής από τη χορωδία, υπό την καθοδήγηση του κου Μιχάλη Τσαντίλα, με τραγούδια όπως ο “Τσάμικος” του Χατζιδάκι και το πολυαγαπημένο “Δέκα Παληκάρια”, έδωσε ρυθμό και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού, αποσπώντας το χειροκρότημα όλων των παρευρισκομένων.

Το κοινό, όμως, ξεσήκωσε το χορευτικό 20μελούς ομάδας του σχολείου μας, που αυτο-οργανώθηκε για τις ανάγκες της εκδήλωσης και έδωσε τον καλύτερό του εαυτό, χορεύοντας καλαματιανό, τσάμικο, χασάπικο και μπάλο!

Καλαματιανός


Τσάμικος


Χασάπικος



Μπάλος


Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους σε αυτή τη γιορτή και ελπίζουμε οι μαθητές να έχουν την ευκαιρία να εκδηλώσουν τις κλίσεις τους στο χορό, στο τραγούδι και τη λογοτεχνία και σε άλλες συντονισμένες δραστηριότητες του σχολείου.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι την εκδήλωση οργάνωσε και προλόγισε η φιλόλογος Δρατζίδου Μαριάνθη, με την πολύτιμη συνδρομή στην τεχνική υποστήριξη του μαθητή της Β τάξης, Μιχάλη Κουτουλάκη.

74 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page