top of page
  • Εικόνα συγγραφέαadmin

Καζαμίας ΕΠΑΛ 2019


Ιανουάριος

Η επιστροφή του διδακτικού προσωπικού του ΕΠΑΛ Θήρας τους επεφύλασσε μια απρόσμενη έκπληξη: τα επαλιωτάκια, κουρασμένα από τα απανωτά εορταστικά ταξίδια, αποφάσισαν να παρατείνουν τις διακοπές τους για όλον τον Ιανουάριο! Ο Σύλλογος κατανοώντας τις πονεμένες παιδικές ψυχές αποφάσισε να μην περαστούν απουσίες για το διάστημα αυτό. Αποφασίστηκε, πάντως, να πραγματοποιηθούν οι περίπατοι Δεκεμβρίου (που δεν πήγαμε! Να τα λέμε αυτά!) και Ιανουαρίου παρουσία μόνο των καθηγητών. Δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου περί έλλειψης ψαρικών σε γνωστές ψαροταβέρνες κρίνονται ως ανακριβή.

Φεβρουάριος

Πραγματοποιείται η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας του Συλλόγου. Μετά από μια πέρα από κάθε αμφιβολία αδιάβλητη και αξιοκρατική διαδικασία, ο Διευθυντής κερδίζει το φλουρί, με το τρίτο κομμάτι, αλλά σε μια προσπάθεια να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις, αποφασίζει να μοιράσει διήμερη άδεια σε όλο το διδακτικό προσωπικό. Το ΕΠΑΛ συμμετέχει για πρώτη φορά στο Model United Nations (εεε…όντως…δεν είναι τρολλιά…) και το κείμενο εργασίας που ετοίμασαν οι μαθητές μας, υιοθετείται από την ολομέλεια και εμπνέει τους ηγέτες της ΕΕ να λύσουν επιτέλους το Κυπριακό!!! Στο μαθητικό πρωτάθλημα μπάσκετ, με τη βοήθεια του έφηβου γυμναστή-παίκτη-προπονητή-υποδιευθυντή, κερδίσαμε το ΓΕΛ, στο ποδοσφαιρικό πάλι κερδίσαμε το ΓΕΛ (ευκολάκι εδώ) και στο γυναικείο βόλλεϋ περάσαμε άνευ αγώνος για ευνόητους λόγους.


Μάρτιος

Μάρτιο πέφτει και η Αποκριά φέτος και τα γλυκά επαλιωτάκια τιμώντας το καρναβάλι ντύθηκαν ΓΕΛ!!! Όλα τα παιδιά με το κουδούνι στην τάξη, τσάντες παντού και μάλιστα γεμάτες με στυλούς, μολύβια, τετράδια και βιβλία… και μάλιστα με τα σωστά βιβλία! Και όχι μόνο αυτό… μερικά αποκαλούν τους καθηγητές με τα σωστά τους ονόματα! Όνειρο ζω… Δεν πραγματοποιήθηκε η γιορτή της 25ης φέτος, καθώς παρά τους 18 πεντάωρους συλλόγους που πραγματοποιήθηκαν, ξεχάσαμε να συζητήσουμε την ανάθεση της γιορτής… Παρέλαση κάναμε πάντως… κλασικά με μια πρόβα στην αυλή τους φάγαμε όλους! Πραγματοποιήθηκε και η εκδρομή του Erasmus στην Κύπρο…. Πισίνες δεν μάθαμε να φτιάχνουμε αλλά από σεφταλιές και χαλούμια….


Απρίλιος

Μετά από τρίμηνες προσπάθειες επιτέλους ο λυγερόκορμος υποδιευθυντής μας κατάφερε να εγκατασταθεί στο μέσα γραφείο! Παράλληλα η ηλεκτρολογούσα υποδιευθύντρια κατορθώνει επιτέλους να δημιουργήσει μια νέα πατέντα που διατηρεί σταθερή τη θερμοκρασία του γραφείου στους 72 βαθμούς Κελσίου, χειμώνα - καλοκαίρι. Καταφθάνουν επιτέλους οι αναπληρωτές που περιμέναμε και ο προγραμματιστής μας αλλάζει το πρόγραμμα που τόσοι απελπισμένοι εκπαιδευτικοί περίμεναν. Βέβαια και το νέο πρόγραμμα συνοδεύτηκε από προβλεπόμενες «ευλογίες» μιας και ο γνωστός-άγνωστος δεν απέφυγε τις κακοτοπιές... φήμες λένε ότι οι φιλοφρονήσεις γνωστής γλυκιάς υποδιευθύντριας του προκάλεσαν μερική κώφωση στο δεξί αυτί…Πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία η επταήμερη εκδρομή της Γ Λυκείου στο Μιλάνο! Γύρισαν όλοι και μάλιστα σώοι!!! Για τα πολυκαταστήματα του Μιλάνου δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο…


Μάϊος

Επιτέλους και ένα σοβαρό Πάσχα, που σκάει μεταξύ Απριλίου-Μαϊου!!!!!! Τέλος η χρονιά!!! Η περιβαλλοντική εκδρομή της Β Λυκείου στη Ρόδο είχε τεράστια επιτυχία! Οι καθηγητές που τη συνόδευσαν έκαναν πάταγο στο Φαληράκι, ενώ επέκτειναν τη δράση τους και στο απέναντι τουρκικό θέρετρο της Αλικαρνασσού. Στα πολύ θετικά της υπόθεσης ήταν ότι θυμήθηκαν να πάρουν κατά την επιστροφή τους και τους μαθητές που συνόδευαν! Ο Παναθηναϊκός κάνει το μπαμ και παίρνει το πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο! Νέα αργία! Εκλογές περιφερειακές, δημοτικές και ευρωεκλογές!!! Το ΕΠΑΛ κηρύσσεται σχολείο πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου! (γελάτε;;; εμείς τελευταίοι όμως…). Τέλος, η διάσημη, πλέον, σε Youtube, Τόκυο και Πεκίνο μουσική συλλογικότητα του σχολείου, μετά την πρόσφατη παράσταση στα σκαλάκια της καλδέρας, που κούφανε κόσμο, δέχεται επίσημη πρόσκληση για να δώσει παράσταση αυτή τη φορά στη Σκάλα του Μιλάνου. Μοναδικός όρος των διοργανωτών είναι ο μαέστρος να σπάσει τις κιθάρες του επί σκηνής!


Ιούνιος

Ο Διευθυντής μας έκλεισε την χρονιά χωρίς να δώσει αποβολή! Οι μαθητές δεν μπορούν να πιστέψουν αυτήν την εξέλιξη και μοιραία στρέφονται στον Θεό!! Αντιθέτως, η διεύθυνση θεσπίζει ένα νέο μέτρο που προκαλεί παγκόσμια αίσθηση: πλέον επιβάλλεται ωριαία ή ημερήσια αποβολή - με ανώτατο όριο τις 50 ώρες - για τυχόν παραπτώματα που προκαλούνται από το διδακτικό προσωπικό. Την επαύριο της επιβολής του νέου μέτρου, το διδακτικό προσωπικό αφιερώνεται σε ντελίριο ύβρεων και προπηλακισμών! Στις Πανελλήνιες, 9 στα 10 επαλιωτάκια περνούν στο πανεπιστήμιο! Το 1 στα 10 μπαίνει σε ΤΕΙ… Το ΕΠΑΛ Θήρας σε επίσημη τελετή ανακηρύσσεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Παιδείας το πρώτο και μοναδικό Πρότυπο ΕΠΑΛ!!! Αναχωρούν όλοι για διακοπές μετά από μια χρονιά γεμάτη συγκινήσεις! Παράλληλα, καταφθάνει στο σχολείο το τελευταίο κύμα αναπληρωτών.


Ιούλιος – Αύγουστος

Η χρονιά δεν έκλεισε με την πολυαναμενόμενη έκθεση της σχολικής φωτογραφικής ομάδας. Σε μια θυελλώδη τελευταία συνέλευση τα μέλη διαφώνησαν με το πόσες ιριδικές αποχρώσεις έχει το μαύρο και άρχισαν να πετάνε τις κάμερες ο ένας στον άλλο. Όλοι οι εκπαιδευτικοί απολαμβάνουν τις διακοπές τους και γεμίζουν τις μπαταρίες τους! Αλλά παράλληλα φροντίζουν και για την αυτοβελτίωσή τους! Να, για παράδειγμα, ο υποδιευθυντής συμμετέχει σε ειδικό camp που οργανώνουν οι Milwaukee Bucks στη Σαντορίνη προς αναζήτηση ταλέντων, ενώ η υποδιευθύντριά μας παρακολουθεί σεμινάρια για την αξία της σιωπής!!!! Ο προγραμματιστής της καρδιάς σας παίζει μανιωδώς SIMS, όπου τους αλλάζει κάθε βδομάδα πρόγραμμα και τους βλέπει να τρελαίνονται.


Σεπτέμβριος

Η κυβέρνηση πραγματοποιεί την υπόσχεσή της και προχωράει σε μόνιμους διορισμούς! Όλοι οι περσινοί μας αναπληρωτές διορίζονται πλέον! Glory glory Halleluiah! Το υπουργείο, πραγματοποιώντας το απόλυτο τρολλάρισμα τους διορίζει όλους ξανά στη Σαντορίνη. Σπεύδουν όλοι να κλείσουν με ημερήσιο ενοίκιο ξαπλώστρες διανυκτέρευσης στις φιλόξενες και εξωτικές παραλίες του νησιού μας. Μόνο η Γραμματεία παίρνει το δρόμο της εξορίας για κάποια Θηρασιά. Τα μουσικά της έκτροπα δεν μπορούσαν να μείνουν ατιμώρητα.


Οκτώβριος

Τα μαθήματα έχουν αργήσει να ξεκινήσουν, λόγω τεχνικών προβλημάτων. Στο μεταξύ, το ΕΠΑΛ , μετά τις τεράστιες επιτυχίες στις Πανελλήνιες, υποδέχεται 200 νέους μαθητές με μετεγγραφή από το ΓΕΛ. Λύση στο κτιριακό ζήτημα δίνεται επιτέλους με επέκταση του ΕΠΑΛ στο παράρτημα Φηρών (στο κτίριο που στεγαζόταν μέχρι τον Ιούνιο το ΓΕΛ, το οποίο με την σειρά του μετακόμισε για να συστεγαστεί με το Γυμνάσιο Φηρών).


Νοέμβριος

Όταν τα μαθήματα ξεκινούν, με έκπληξη όλοι διαπιστώνουν ότι πλέον υπάρχει στο σχολείο μόνο ένας υποδιευθυντής!!! Και βγάζει και το πρόγραμμα!!! Στο πιο μέσα γραφείο ακούγονται ετοιμασίες αναχώρησης… Ο καιρός γαρ εγγύς…. Τα Επαλιώτικα Νέα πλέον έχουν φθάσει τα 7 εκατομμύρια views. Ο Σύλλογος αποφασίζει να προχωρήσει πλέον σε έντυπη έκδοση υπό της αιγίδα της Ακαδημίας Αθηνών και του ΔΑΠΠΟΣ (διότι δεν ξεχνάμε και τις ρίζες μας…)


Δεκέμβριος

Τρομακτική χιονόπτωση και -15 βαθμοί στη Σαντορίνη. Κλείνουν τα σχολεία (καλά αυτά έκλεισαν όταν η θερμοκρασία έφτασε στους 5…), παγώνουν τα νερά στην καλδέρα, οι κάτοικοι περπατούν με πέδιλα μέχρι τη Θηρασιά. Εμφανίζονται οι πρώτοι Ελβετοί τουρίστες! Η ομάδα του ΕΠΑΛ κερδίζει την αντίστοιχη του ΓΕΛ στους χειμερινούς αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στο χιονοδρομικό κέντρο του Πύργου. Το νούμερο του ΕΠΑΛ ετοιμάζει το νέο Καζαμία… ώπα λάθος… είπαμε Θηρασία είναι… κομμένα τα επετειακά. Κλασική γραφειοκρατία από του χρόνου να γουστάρουμε!

Γραμματεία είναι θα περάσει…


Χρόνια Πολλά, Καλή χρονιά!!!

Κείμενα: Γεώργιος Νιάρχος /Φωτογραφίες: Διαμαντής Κρυωνίδης

142 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page